Indiska

UUSIA HAASTEITA KOHTI
Jäljelle jääneistä tuotteitta teimme yhden oman pöydän


Jälleen tämän pöydän kimpussa.Vasemalla Ennen ja oikealla Jälkeen.


Harjoitteluni Indiskassa ei sujunut ongelmitta, mutta kaikesta selvittiin. Oli kiva työskennellä sisustustavaroiden ja vaatteiden parissa. En aiemmin ole työskennellyt vaatteiden parissa, joten oli ehdottomasti hyvä nähdä sekin puoli. 

Työntekijät olivat todella ihania, kannustavaisia ja opettivat minulle paljon! Oli myös kiva nähdä Black Friday- tarjousviikko ja jouluvalmistelut. 

Nyt kun olen työskennellyt Finnmarissa ja Indiska- myymälässä, voin todeta rehellisesti että myymälässä työskentely ei tunnu omalta jutulta. Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen että valitsin juuri nämä paikat myymäläharjoitteluiksi. 

Seuraavaksi haluan kokeilla jotain ihan muuta :)


___________________________________________________________________


Mainosflyeri – Muki + Tee- tarjous 


Minun tuli kuvata ja tehdä pieni mainosflyeri Muki + Tee- tarjouksesta. Sain itse valita mukin, teen ja muut koristehärpäkkeet. Ajattelin ensin kuvata tuotteet ihan vain liikkeessä, mutta se olikin odotettua vaikeampaa..Mikään ei vaan toiminut. Tausta oli huono ja etenkin valon kanssa oli ongelmia. Päätin monen yrityksen jälkeen, että vien tuotteet kotiini. Täytin virallisen lomakkeen, joka tulee tehdä jos tuotteita lainataan.
Näistä vaihtoehdoista voittaja oli .....Tämä ! Kuva on raikas, mutta samaan aikaan värikäs ja sopii Indiskan tyyliin.

Näitä tulostimme töissä postikorttikokoisina ja minä menin ympäri Hansaa jakelemaan ihmisille mainoslappusia. Lappujen jakeleminen ei ollut mieluista puuhaa, mutta välillä on hyvä käydä myös epämukavuusalueella.


___________________________________________________________________


 Pöytäasettelua


En koe olevani hyvä pöytäasetteluissa, mutta on kiva välillä haastaa itsensä. Silloin tällöin menin kysymään Jaanalta apua ja mielipiteitä, mutta kaiken kaikkiaan pöydästä tuli ihan kiva kuitenkin!Vasen pöytä on Jaanan tekemä, josta piti tehdä täysin erilainen. Oikealla minun tekemä pöytäni. Rehellisesti sanoen tykkään enemmän Jaanan pöydästä ;D 


___________________________________________________________________


Jouluinen näyteikkuna


Lähtötilanne:
Ikkunasta tuli heti värikkäämpi ja houkuttelevampi
Sain koristella kuusen Indiskan joulukoristeilla


___________________________________________________________________


Jouluinen Indiska – Pöydille jouluilmettä


ENNEN Minun tehtäväni oli laittaa jouluesineitä kuvassa näkyvään pöytään. Ideana oli koota joululahjaksi sopivia tuotteita.JÄLKEEN Tällainen siitä tuliTämä pöytä näkyy heti ensimmäisenä kun liikkeeseen astuu. Tästäkin pöydästä oli tarkoitus tulla lahjapöytä, johon paketoisimme joitain tuotteita valmiiksi sellofaaniin.
Aina kun asiakas osti tästä pöydästä paketoidun lahjan, niin sitä mukaan paketoin aina lisää. 

Tällaisen joulupöydän asettelin itse
Aina jos oli hiljaisempi hetki, paketoin eri tuotteita sellofaaniin___________________________________________________________________Indiskan tuotteita
Päätimme tehdä suitsukkeille oman pöydän, sillä ne olivat tarjouksessaMuki + Tee- tarjous oli suosittu tarjous


___________________________________________________________________


Spottivalojen merkitys


Latoimme mallinukeille uudet vaatteet, jonka jälkeen minun piti kohdistaa valot niin, että mallinuket näkyvät. En osannut kuvitellakkaan millainen vaikutus valojen kohdentamisella on! Tikkaiden päällä oli kyllä hieman pelottavaa, mutta siihenkin tottuu ajan kanssa.ENNEN ja JÄLKEEN 

Vaatteita tuskin edes näkyy vasemassa kuvassa, etenkin kun mallinuket ovat tumman väriset. Oikeassa kuvassa ohikulkeva asiakas huomaa vaatteet ja asusteet selvästi. ___________________________________________________________________


Ensimmäinen viikko Indiskalla


Ensimmäiseksi tehtäväkseni sain itse vapaasti valita miten sisustan kuvassa näkyvän ikkunan. Vasemalla ennen- kuva ja oikealla minun tekemä asetelma.Ohjeet, joiden mukaan tehdään sisustuspuolen eri seiniä. Tietysti kaikkea ei voinut juuri samalla tavalla toteuttaa kuin ohjelapussa, sillä tilat ja seinät ovat erilaiset myymälässä erilaiset kuin ohjelapussa. Ohjeista sai kuitenkin hyvin apua ja tietoa siitä, mitkä tuotteet kuuluvat yhteen. Välillä oli myös kiva improvisoida, jos jotain tiettyä kuvan tuotetta ei ollut myymälässämme. Jouduin pähkäilemään tilalle muuta tai vähän muuttamaan järjestystä.


 ENNEN


JÄLKEEN

Tämän seinän tein yhdessä Jaanan kanssa, joka vastaa Indiskan sisustuspuolesta.ENNEN ja JÄLKEEN. Tämä tehtiin myös Jaanan kanssa yhteistyössä. Tuli todella kiva ja freesi pöytä.Kuormapäivät olivat välillä todella raskaita, sillä tavaraa tuli aina tuutin täydeltä. Sisutusjuttuja oli huomattavasti kivempi purkaa ja hinnotella kuin vaatteita :D Yleensä minä vein roskat. 

Roskien vienti on normaalisti kivaa, sillä Isossa Omenassa vein aina mieluusti pahveja roskeihin. Hansassa en niinkään nauttinut roskien viemisestä, sillä hissi jolla mentiin alas oli todella pieni ja sitä käyttivät myös asiakkaat. Lisäksi itse roskien vientipaikka oli todella ahdas. Isossa omenassa oli omat tilavat hissit henkilökunnalle ja tilava roskispaikka. Mutta näillä mentiin ja selvittiin!


_______________________________________________________________________Työharjoittelu – INDISKA


Suoritin toisen näyttöharjoitteluni Turun Hansan Indiskassa. Harjoitteluni kesti kahdeksan viikkoa, jonka aikana opettelin mm. kassamyyntiä ja esillepanoja. 


Miksi juuri valitsin Indiskan työharjoittelupaikakseni?

Indiska on intialainen vaate/sisustuskauppa, joka vetoaa tyylillisesti minuun erittäin paljon. Liikkeessä asioiminen on erittäin mieluista monen asian takia. Värit, esillepanot, tuoksut ja intialainen musiikki tekevät olosta kotoisan. Moni asiakas kehuikin monesti juuri liikkeen kokonaisuutta. 
Indiska oli nappivalinta myös siksi, että myymälässä on vaate- että sisustuspuoli. Edellisessä työharjoittelussani oli vain sisustustuotteita, joten oli kiva saada kokea myös vaatepuoli tätä kautta.Indiska kuvailee itseään näillä sanoin: "Indiska on ruotsalainen perheyritys ja yritys on ollut olemassa jo yli 110 vuotta. Myymme uniikkia muotia, sisustusta ja asusteita ja meillä on 78 myymälää Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Saksassa  ja Islannissa sekä verkkokauppa indiska.com. Meillä on yhteensä noin 610 työntekijää.

Muoti, sisustus ja asusteet joita myymme, ovat kaikki meidän omaa designiamme. Intiasta saatu inspiraatio yhdistyy skandinaaviseen tyyliin, yksityiskohtia korostaen. Meidän uniikki tyylimme, Bohemian Modern, koostuu väreistä, kuvioista ja energiasta. Haluamme antaa asiakkaille mahdollisuuden näyttää siltä, miltä heistä sisäisesti tuntuu ja sisustaa kotinsa samaan tyyliin.

Yhteiskunnallinen vastuuntunto ja ympäristökysymykset ovat Indiskalle sydämen asia, ja juontaa juurensa jo 60-luvulta."

Alku on aina itselleni se haastavin, sillä uuden informaation sisäistäminen on työläistä ja jopa stressaavaa. Ensimmäisellä viikolla sain keskittyä ainoastaan tekemään esillepanoja yhdessä toisen indiskan työntekijän kanssa. Samalla minua perehdytettiin myös kassan käyttöön. Toisella viikolla otettiinkin jo kassa tosissaan haltuun. Pieniltä mokilta ei vältytty, mutta se kuuluu asiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti