maanantai 28. toukokuuta 2018

Graafinen näyttö - Salon tyhjät näyteikkunat

Graafisen näytön tehtävän saimme salon kaupungilta. Ensimmäisessä kokouksessa meille kerrottiin tehtävänanto ja toiveet. Ideana oli keksiä piristystä salon ankeisiin näyteikkunoihin ja houkutella uusia vuokraajia tiloihin. Toiveena oli myös keksiä liikeidea näyteikkunaan ja luoda jokin houkutteleva mainos, joka kiinnittäisi jalankulkijan että myös autoilijan huomion.
Sovimme päivän, jolloin palauttaisimme suunnitelmat eli moodboardit, joista asiakas saisi valita mieluisensa ja jota lähtisin toteuttamaan. Yhtenä isona toiveena oli keksiä jokin mahdollinen liikeidea. Idea saisi olla hullunkurinen tai jopa toteutettavissa oleva. Ideoinnissa keskityin liikeidoihin, jotka olisivat ajankohtaisia ja toteuteevaissa olevia.

Moodboardini:

Ensimmäisessä suunnitelmassani keskityin liikeideaan. Otin aiheeksi vanhukset, sillä asia on ajankohtainen ja tunteitaherättävä. Ajattelin luoda graafisen taustan julisteeseen, jossa olisi vanhuksen kädet pääosassa. Isoin kirjaimin olisi kirjoitettu: "Ollaan enemmän yhdessä". Liikeideana olisi vanhusten yhteisen toiminnan lisääminen.Toisessakin ideassa keskityin liikeideaan. Suunnitelmassani olisi lapsia ja vastassa olisi jalkapallo (leikkiminen) ja älypuhelin (some). Tässä katsojan tulisi mielessään tehdä päätös lapsen näkökulmasta tai olemalla vanhempi, jonka tulisi tehdä päätös. "Kumman valitsisit omalle lapsellesi: urheilun vai somen?" Tässä voisi olla lapsille myytäviä ulkoleikkejä tai tapahtumia.


Kokouksessa huomasin, että olin liikaa keskittynyt liikeideaan, enkä varsinaisesti tyhjän liiketilan myymiseen. Olin siis hieman ymmärtänyt tehtävänannon väärin. Esitin yllä olevat moodboardid asiakkaille ja he valitsivat niistä jälkimmäisen. Minulle heitettiin idea, jossa asetettaisiin kivijalkamyymälä sekä nettikauppa vastakkain. Tämä kuulosti omasta mielestäni todella hyvältä. Seuraavaksi alkaisikin itse työn teko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti